Boek

Charles den Tex

De erfgenaam

Achtervolgd door geheimen uit het verleden

Het decor van Charles den Tex’s nieuwe thriller De Erfgenaam is een dorp in het zuiden van Limburg. Een wereld waar afkomst meteen herkenbaar is, iedereen elkaar kent en vrijwel alles van elkaar weet, met sluimerende vetes en geheimen.

De roman opent ijzersterk met de ‘erfgenaam’ Breder Weltmann die vanaf zijn landgoed het dal overziet en in de diepte het dorp ziet liggen. Hij leeft alleen op het bezit dat is voortgekomen uit de mijnindustrie, en dat hem na de vroege dood van zijn ouders – een auto-ongeluk of was er meer aan de hand? – is toegekomen. Weltmann weet dat alles wat hij overziet van hem is en dat de buitenwereld daardoor op geruststellende afstand blijft. Die ochtend wordt zijn gemoedsrust ondermijnd door een gevoel. Hij voelt een aanwezigheid, een indringer, een gevaar dat op dat moment nog niet tast- of zichtbaar is, maar dat even later onherroepelijk concreet wordt.

Charles den Tex toont in De erfgenaam dat hij het misdaadgenre tot in de puntjes van zijn vingers beheerst. Wie er achter het gevaar zit dat steeds om de hoek verscholen ligt, weet hij met zijn ingetogen, suggestieve stijl net zo lang voor de erfgenaam als voor de lezer verborgen te houden. Op overtuigende wijze zet hij de verhoudingen neer in het dorp. De rijke, bevoorrechte erfgenaam tegenover de jaloerse konkelende wethouder. Stap voor stap, in een mooi aangehouden cadans, laat Den Tex zijn hoofdpersoon ontdekken welke geheimen zijn voorvaderen onder het tapijt – dieper nog, diep onder de grond – hebben geschoven.

Charles den Tex

Charles den Tex (b. 1952) is the Netherlands’ leading thriller writer. His work has won all the major prizes in crime fiction and has been translated into several languages. He was born in Camberwell (Australia) in 1952 and moved to the Netherlands in 1958. In London he studied photography and…

lees meer

Details

De erfgenaam (2013). Fictie, 376 pagina's.
Aantal woorden: 107.000

Thema's: crime

Uitgeverij

De Geus

Weteringschans 259
NL - 1017 XJ Amsterdam
Netherlands
Tel: +31 20 760 72 17

E-mail:
[email protected]
Website:
http://www.singeluitgeverijen…

lees meer