Boek

Joost de Vries

De republiek

Op zoek naar de volmaakte vijand

De geheimzinnige dood van een veelbesproken professor in de Hitlerstudies markeert het begin van een humoristische en intellectueel uitdagende roman, die het midden houdt tussen campus novel en spionageverhaal.

In De republiek volgen we de avonturen van Friso de Vos, een jonge academicus die na de dood van zijn legendarische en tegendraadse mentor Josip Brik verstrikt raakt in een strijd om diens nalatenschap. Zijn belangrijkste concurrent daarbij is een leeftijdgenoot luisterend naar de naam De Vries (!) die zich al snel ontpopt tot een bedreigende Doppelgänger.

Met merkbaar plezier en in hoog tempo schept Joost de Vries een absurd academisch universum waarin serieuze wetenschappers zich buigen over het beeld van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en ‘things that look like Hitler’ in het bijzonder. Tegelijkertijd schetst hij het beeld van een onzekere jongen die zijn weg zoekt in een gevaarlijke wereld en die door schade en schande moet inzien dat echte liefde het enige pantser is.

Vertalingen

Joost de Vries

Joost de Vries (1983) studeerde journalistiek en geschiedenis in Utrecht. Sinds 2007 is hij redacteur en literair criticus van De Groene Amsterdammer. Mede vanwege de heftige, tegengestelde reacties die zijn debuut Clausewitz heeft opgeroepen, is zijn boek een succes. Er waren al snel meer dan…

lees meer

Details

De republiek (2013). Fictie, 264 pagina's.
Aantal woorden: 75.500

Uitgeverij

Prometheus

Herengracht 540
NL - 1017 CG Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 624 19 34
Fax: +31 20 622 54 61

E-mail:
[email protected]
Website:
https://www.uitgeverijprometh…

lees meer