Book

Marja Pruis

The Confidant

Saskia en Geert verblijven in Oxford bij hun vrienden Gwen en Vince. Ze zijn zoals altijd zeer gastvrij ontvangen: geurige zeepjes op de wastafel, versgevouwen handdoekjes, een boek voor beiden. Gwen is kampioen ‘doordenken-voor-anderen’. Midden in de nacht hoort Saskia Gwen en Vince ruziemaken. Gwen vertrekt. En om haar verdwijning, – zelfmoord? Een nieuw leven met een jonge minnaar in New York? – draait de rest van de roman.

In fragmenten met steeds wisselende perspectieven leert de lezer steeds meer over het verleden van de hoofdpersonen. Dan blijkt dat de schwung wel uit het huwelijk van Gwen en Vince is. Een buitenechtelijke dochter duikt op. Puberdochter Anna – geloofwaardig neergezet door Pruis – vermaakt zich met drank, jongens en ergert zich aan haar moeder. Worstelende middelbare mannen en vrouwen. Door de ogen van Gwen komen we meer te weten van die laatste dagen voor haar verdwijning. De vraag die vooral voor Saskia levensgroot opdoemt is: Hoe goed kennen we elkaar? Weten echtelieden meer van elkaar dan vriendinnen? Wat er uiteindelijk is gebeurd, laat Pruis op een knappe manier in het midden. De vertrouweling is een goed geschreven, spannende tweede roman van Pruis.

Marja Pruis

Schrijver en journalist Marja Pruis (1959) publiceerde in 1999 De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk, waarin ze het levensverhaal van A.N. Nijhoff beschrijft, de echtgenote van dichter Martinus Nijhoff. In 2002 liet ze deze schrijversbiografie volgen door Bloem. Het thema van geliefden als…

lees meer

Details

De vertrouweling (2005)., 216 pages.

Publisher

Nijgh & Van Ditmar

Weteringschans 259
NL - 1017 XJ Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 760 72 10

E-mail:
[email protected]
Website:
https://www.singeluitgeverije…

lees meer