RSVP

RSVP

Letteren &cetera

Letteren &cetera is een maandelijkse talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds, waarin Kenneth van Zijl steeds drie schrijvers en/of vertalers interviewt over hun jongste boek. U kunt de opname(s) bijwonen door hieronder te reserveren.

Op donderdag 19 mei 2016 worden twee edities van het programma opgenomen.

De opname van de eerste editie duurt van 17.00 tot 18.30; inloop voor dit programma vanaf 16.30. Kenneth van Zijl gaat in gesprek met dichter Peter van Lier over zijn nieuwste bundel Laaglandse remedies (Wereldbibliotheek) en met vertaler Jan Versteeg over Het leven van Vernon van de Franse schrijver, filmmaker en feministe Virginie Despentes (De Geus) en met Auke Kok over 1936. Wij gingen naar Berlijn (verschijnt op 5 mei bij Thomas Rap): het fascinerende verhaal van de Nederlandse sporters die meededen aan de olympische Spelen in Berlijn en de tragische nasleep.

De inloop voor de tweede talkshow is vanaf 19.00; de opname loopt van 19.30 tot 21.00. Deze editie biedt interviews met Threes Anna over haar nieuwe roman Paradijsvogel (mei; Atlas Contact), met Anja Sicking over Ferrari’s in de hemel. Een familieverhaal (Lebowski) en met vertaler Marcel Otten over de IJslandse auteur Jón Kalman Stefánsson en diens roman Iets ter grootte van het universum (juni; Ambo Anthos).

Publiek is van harte welkom bij de opnames. Gelieve hieronder te reserveren (vanwege het beperkte aantal zitplaatsen). De talkshows worden opgenomen in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds aan de Nieuwe Prinsengracht 89 te Amsterdam.

De besproken boeken worden tijdens de opnames te koop aangeboden door Athenaeum Boekhandel (pin only) en kunnen desgewenst worden gesigneerd door de schrijver of vertaler.

Meer informatie over de talkshows van 17 maart a.s. vindt u elders op deze website.

NB U ontvangt géén automatische mailbevestiging van uw reservering.
Wel ontvangt u één of enkele dagen voor de opname een herinneringsmail.