RSVP

RSVP

Letteren &cetera

Letteren &cetera is een maandelijkse talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds, waarin Kenneth van Zijl steeds drie schrijvers en/of vertalers interviewt over hun jongste boek. U kunt de opname(s) bijwonen door hieronder te reserveren.

Op donderdag 19 maart 2015 worden twee edities van het programma opgenomen.

IIn de eerste talkshow gaat Kenneth van Zijl in gesprek met dichter en schrijver Tjitske Jansen over haar roman Voor altijd voor het laatst (Querido), met Marie-Claire Melzer en Marieke Klomp over hun biografie van jazzmuzikant √©n neuroloog Boy Edgar: Boy Edgar. Het dubbelleven van een alleskunner (Cossee) en met vertaler Nicolette Hoekmeijer over de vijfdelige Patrick Melrose-cyclus van writer’s writer Edward St Aubyn (Prometheus). Inloop vanaf 16.30. De opname duurt van 17.00 tot 18.30.

In de tweede talkshow ontvangt Van Zijl schrijver Wanda Reisel, in april verschijnt haar nieuwe boek Liefde tussen 5 en 7 bij Atlas Contact; dichter en schrijver Robert Anker om over zijn nieuwe po√ęziebundel Onvergetelijke toegewijde trouweloze tijd te praten (maart, Querido) en Anna Woltz, met Honderd uur nacht genomineerd voor de Woutertje Pieterseprijs 2015, komt vertellen over haar nieuwe jeugdboek Gips (april, Querido).
Inloop vanaf 19.30. De opname duurt van 20.00 tot 21.30.

Meer informatie over het programma vindt u hier.

De besproken boeken zijn tijdens de opnames te koop (pin only) en kunnen desgewenst worden gesigneerd door de schrijver of vertaler.

De talkshows worden opgenomen in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds aan de Nieuwe Prinsengracht 89 te Amsterdam. Na aanvang van de opname is er geen toegang meer mogelijk.