RSVP

RSVP

Letteren &cetera

Letteren &cetera is een maandelijkse talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds, waarin Kenneth van Zijl steeds drie schrijvers en/of vertalers interviewt over hun jongste boek. U kunt de opname(s) bijwonen door hieronder te reserveren.

Op donderdag 20 november worden twee edities van het programma opgenomen.

In de eerste talkshow ontvangt Kenneth van Zijl onder meer biograaf Nico Keuning (Angst voor de winter. Het leven van Jan Arends), schrijfster Rebekka Bremmer (over haar tweede roman De evolutie van een huwelijk) en vertaalster Anne Folkerstma (over Een waanzinnig begin van Hans Fallada).

In het tweede programma gaat Van Zijl onder meer in gesprek met Koos van Zomeren over zijn nieuwe boek Het verlangen naar klapekster, met Naomi R. Boekwijt over haar nieuwe, tweede roman Hoogvlakte, en met vertaler Paul Bruijn over Babbitt, de satirische roman waarmee Sinclair Lewis in 1930 als eerste Amerikaan de Nobelprijs voor literatuur won.

De opname van de eerste talkshow vindt plaats van 17.00 tot 18.30, inloop vanaf 16.30. De tweede talkshow vindt plaats van 19.30 tot 21.00, inloop vanaf 19.00.

Meer informatie over het programma vindt u hier.

De besproken boeken zijn tijdens de opnames te koop (pin only) en kunnen desgewenst worden gesigneerd door de schrijver of vertaler.

De talkshows worden opgenomen in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds aan de Nieuwe Prinsengracht 89 te Amsterdam. Na aanvang van de opname is er geen toegang meer mogelijk.