Schrijver

Gustaaf Peek

Gustaaf Peek (1975) studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. In 2006 publiceerde uitgeverij Contact zijn debuutroman Armin. Begin 2008 verscheen zijn tweede roman Dover, geïnspireerd op het drama met de fataal afgelopen Chinese mensensmokkel in Dover. In 2009 maakt hij een overstap naar uitgeverij Querido, waar zijn derde roman Ik was Amerika verscheen.

Ik was Amerika

Ik was Amerika

(Querido, 2010, 286 pagina's)

Het is een vergeten bladzijde uit de geschiedenis dat Duitse krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog werden ondergebracht in Amerikaanse kampen. Er was in Europa niet genoeg ruimte voor opvang en de vlaktes van Texas waren groot en leeg – uiteindelijk zouden meer dan 425,000 Duitsers en Italianen, de meesten van hen afkomstig van het front in Noord-Afrika, hun tijd doorbrengen in militaire barakken aan de andere kant van de oceaan.

Lees meer
Godin, held

Godin, held

(Querido, 2014, 274 pagina's)

What is the nature of sexual attraction, the essence of the chemistry that draws people together? And what is it that stops two people in love from sharing their lives with each other? Gustaaf Peek examines these matters in his erotically charged novel Goddess, Hero, an ingen­iously constructed tale of two lovers who find and lose each other.

Lees meer

Vertalingen