Schrijver

Rachida Lamrabet

Rachida Lamrabet (1970) schrijft proza en toneel (Belga, 2009). In 2006 won ze een literaire prijs met het verhaal ‘Mercedes 207’, opgenomen in de bundel Kif Kif. Nieuwe stemmen uit Vlaanderen. Haar romandebuut Vrouwland (2007) werd bekroond en genomineerd voor verschillende debuutprijzen. Voor de verhalenbundel Een kind van God (2008) kreeg ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In De man die niet begraven wilde worden (2011) brengt ze opnieuw de problematiek in beeld van de culturele gespletenheid van migranten.

Vrouwland

Vrouwland

(Meulenhoff | Manteau, 2007, 180 pagina's)

Verzet of berusting. Een andere mogelijkheid is er niet, meent hoofdpersoon Mariam in het debuut Vrouwland van Rachida Lamrabet. Als Marokkaanse die in Antwerpen voor een westerse levensstijl heeft gekozen, omhelst ze de persoonlijke vrijheid, maar dat gaat niet zonder tegenstand en twijfel.

Lees meer
De man die niet begraven wilde worden

De man die niet begraven wilde worden

(De Bezige Bij Antwerpen, 2011, 226 pagina's)

In De man die niet begraven wilde worden verrast Rachida Lamrabet de lezer opnieuw met een onverwachte, doordringende en genuanceerde kijk op het leven van cultureel ontheemde en soms verscheurde mensen, die zich door hun levensomstandigheden tot in hun diepste wezenlijkheid en hun meest authentieke emoties aangesproken voelen.

Lees meer