Schrijver

Stefan Brijs

Stefan Brijs (1969) debuteerde in 1997 met de roman De verwording. Na een tweede roman, een novelle en non-fictiewerk, brak hij in 2005 internationaal door met de roman De engelenmaker. Met dit boek sleepte hij in binnen- en buitenland verscheidene belangrijke nominaties en literaire prijzen in de wacht. Hij won o.a. de Gouden Uil Prijs van de Lezer 2006, de Prix des Lecteurs de Cognac 2010 (Frankrijk) en in 2011 de Duitse Euregio-Schüler-Literaturpreis, toegekend door scholieren uit België, Nederland en Duitsland. In 2011 is het aan zijn vijfentwintigste druk toe.

Arend

Arend

(Atlas, 2000, 269 pagina's)

Death plays a key role in the work of Stefan Brijs. His first novel described the world of a solitary man whose two friends have died. In his second book, a fascinating collection of narrative essays, Brijs pays tribute to a series of dead authors. And in this new novel, it is only a question of time before the main character goes to meet his death.

Lees meer
De engelenmaker

De engelenmaker

(Atlas, 2005, 432 pagina's)

De hoofdpersoon van Arend, Brijs’ roman uit 2000, is een corpulente, depressieve en uitgestoten jongen die gefascineerd is door alles wat vliegt. Zelf zou hij zijn trieste bestaan willen ontstijgen, maar dat zal hem alleen zal lukken als engel na zijn dood, zo vreest hij in zijn groeiende wanhoop. De jongste roman van Brijs De engelenmaker drijft op een gelijkaardige tragiek van een existentieel autistische, monomane zonderling.

Lees meer
Post voor mevrouw Bromley

Post voor mevrouw Bromley

(Atlas, 2011, 512 pagina's)

Het eerste deel van de nieuwe roman Post voor mevrouw Bromley van Stefan Brijs speelt in Noord-Londen in de beginjaren van de Eerste Wereldoorlog. Student John Patterson weigert toe te geven aan de toenemende druk van ijveraars en patriotten, en van meisjes, om vrijwillig dienst te nemen, zoals zijn boezemvriend Martin Bromley met wie hij opgroeide.

Lees meer

Vertalingen

Website

http://www.stefanbrijs.be/