Programma's

Letteren Live

Literaire talkshow van het Nederlands Letterenfonds, Het Parool en SPUI25

Literaire organisaties, Literaire tijdschriften, Letterkundigen, Vertalers, Uitgevers, Schrijvers

Letteren Live is een nieuwe literaire talkshow van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, waarin steeds twee interviews over recente boeken centraal staan. Voor de eerste helft van 2020 staan opnames gepland op donderdag 26 maart, 23 april, 28 mei en 18 juni, steeds tussen 17.00 en 19.00 uur in Spui25 in Amsterdam (na aanvang geen toegang).

De video van het programma mag vrijelijk gedeeld worden door boekhandels, uitgevers en anderen die literatuur graag mee onder de aandacht brengen. U kunt deze downloaden of de insluitcode (embed code) kopieren via het YouTube-kanaal van het Letterenfonds.

Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk gaan in deze eindejaarseditie van Letteren Live in gesprek met Babs Gons over de door haar samengestelde spoken word bundel Hardop (Atlas Contact) en met Marente de Moor over over haar meermaals bekroonde roman Foon (Querido). Daarnaast is er een column van Jasper Albinus, een van de net afgezwaaide talenten uit het Slow Writing Lab 2019, en muziek van Rita Zipora.

In de tweede editie gesprekken met Kees van Beijnum over zijn nieuwe roman 23 seconden (De Bezige Bij) en met Aai Prins, laureaat van de Letterenfonds Vertaalprijs 2019, over haar vertalingen van Russische literatuur, in het bijzonder de Verhalen van Andrej Platonov (Van Oorschot). Schrijfster Bregje Hofstede brengt een gesproken column over haar residentiemaand in Norwich, in het kader van de campagne New Dutch Writing. Eduna Paalman draagt enkele gedichten voor uit haar debuut De grom uit de hond halen (Querido). Dit programma is opgenomen op donderdag 14 november 2019.

In deze eerste editie van Letteren Live gaan Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk in gesprek met Librisprijswinnaar Rob van Essen over zijn roman Visser (Atlas Contact) en met Barbara de Lange (28’00”) over haar nieuwe vertalingen van Virginia Woolf, in het bijzonder het recent verschenen Nacht & dag (Athenaeum): een van zes ‘vergeten’ klassiekers in de Schwob-herfstactie. Stadsdichter en spokenword-artiest Gershwin Bonevacia (20’47”) brengt een gesproken column. Bonevacia is een van de twintig spokenword-artiesten die voor schoolbezoeken en optredens kunnen worden geboekt via De Schrijverscentrale. Stacey Esajas (38’50”) speelt een fragment uit haar one-womanshow Soep!, een voorstelling die deels tot stand kwam via #NieuweStukken. Esajas is voorjaar 2020 met haar tragikomische one-womanshow in de theaters te zien. Dit programma is op 24 oktober 2019 opgenomen in Spui25 te Amsterdam.

Letteren Live

Wilt u een opname van de literaire talkshow Letteren Live bijwonen? Reserveer via www.spui25.nl. De eerstvolgende editie is op donderdag 26 maart 2020, van 17.00 tot 18.30, in Spui25 in Amsterdam. Na afloop wordt u een drankje aangeboden door Spui25.

Ronald & Roos Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk

Rechtenvrij delen

Letteren Live is een literaire talkshow van het Nederlands Letterenfonds, Het Parool en SPUI25 en is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie. Dit betekent dat de Letteren Live-video’s gratis verspreid mogen worden door boekhandelaren, uitgevers, literaire websites of podia, en alle anderen die literatuur graag onder de aandacht brengen. Het videomateriaal mag daarbij op geen enkele manier bewerkt of verkocht worden.
U kunt de video downloaden via het YouTube-kanaal van het Letterenfonds. Of, nog eenvoudiger, kopieer daar de embed code / de insluitcode van de gewenste video en deel deze op uw website.
U doet dat als volgt: open de gewenste aflevering van Letteren Live, en klik hierop met de rechtermuisknop. Selecteer in het menu dat nu verschijnt de optie ‘Insluitcode kopiëren’. De hierbij gekopieerde html-code kunt u in uw cms eenvoudigweg in uw cms in een bericht plakken, de video wordt dan zichtbaar op uw website. Het formaat van de weergegeven video kunt u aanpassen door de eerste twee getallen van de gekopieerde code aan te passen; gebruikelijk is bijvoorbeeld om (met behoud van de verhoudingen) de breedte op 500 en de hoogte op 280. Als volgt: ” width=”500” height=”280” “

logo

Contact

De Letteren Live redactie bestaat uit Marjolijn de Cocq (Het Parool), Hanneke Marttin en Juul Klein Wolterink (Nederlands Letterenfonds) en Marij de Wit (SPUI25).

Credits

Presentatie: Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen
Productie: Stepping Stone
Faciliteiten: United
Muziek intro: thorbecke IV
Muziek outro: Car Pets
Make-up: Karin van Dijk

partners

Hanneke Marttin

Contact

Hanneke Marttin

Communicatieadviseur

h.marttin@letterenfonds.nl