Programma's

Letteren Live

Literaire talkshow van het Nederlands Letterenfonds, Het Parool en SPUI25

Literaire organisaties, Literaire tijdschriften, Letterkundigen, Vertalers, Uitgevers, Schrijvers

Letteren Live is een nieuwe literaire talkshow van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, waarin steeds twee interviews over recente boeken centraal staan. De video van het programma mag vrijelijk gedeeld worden door boekhandels, uitgevers en anderen die literatuur graag mee onder de aandacht brengen. U kunt deze downloaden via de website van Het Parool of het YouTube-kanaal van het Letterenfonds.

In deze eerste editie van Letteren Live gaan Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk in gesprek met Librisprijswinnaar Rob van Essen over zijn roman ‘Visser’ (Atlas Contact) en met Barbara de Lange (28’00”) over haar nieuwe vertalingen van Virginia Woolf, in het bijzonder het recent verschenen Nacht & dag (Athenaeum): een van zes ‘vergeten’ klassiekers in de Schwob-herfstactie. Stadsdichter en spokenword-artiest Gershwin Bonevacia (20’47”) brengt een gesproken column. Bonevacia is een van de twintig spokenword-artiesten die voor schoolbezoeken en optredens kunnen worden geboekt via De Schrijverscentrale. Stacey Esajas (38’50”) speelt een fragment uit haar one-womanshow Soep!, een voorstelling die deels tot stand kwam via #NieuweStukken. Esajas is voorjaar 2020 met haar tragikomische one-womanshow in de theaters te zien. Dit programma is op 24 oktober 2019 opgenomen in Spui25 te Amsterdam.

Letteren Live

Wilt u een opname van de literaire talkshow Letteren Live bijwonen? Reserveer via www.spui25.nl. De eerstvolgende edities zijn op donderdag 14 november en op 12 december 2019, steeds van 17.00 tot 18.30, in Spui25 in Amsterdam. Na afloop wordt u een drankje aangeboden door Spui25.

Ronald & Roos Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk

Rechtenvrij delen

Letteren Live is een literaire talkshow van het Nederlands Letterenfonds, Het Parool en SPUI25 en is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie. Dit betekent dat het videomateriaal op geen enkele manier bewerkt of verkocht mag worden. Wel mogen de Letteren Live-video’s gratis worden verspreid door boekhandelaren, uitgevers, literaire websites of podia, en alle anderen die literatuur graag onder de aandacht brengen.

U kunt de video’s delen door de embed code te kopiëren in uw website of door de video te downloaden.

logo

Contact

De Letteren Live redactie bestaat uit Marjolijn de Cocq (Het Parool), Hanneke Marttin en Laurie Hasselt (Nederlands Letterenfonds) en Marij de Wit (SPUI25).

Credits

Presentatie: Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen
Productie: Stepping Stone
Faciliteiten: United
Muziek intro: thorbecke IV
Muziek outro: Car Pets
Make-up: Karin van Dijk

partners

Hanneke Marttin

Contact

Hanneke Marttin

Communicatie

h.marttin@letterenfonds.nl