Evenementen

Debutanten op landelijke podia

11 mrt-30 juni

Negen Letterenfonds-debutanten presenteren hun werk op vier landelijke podia. Mohammed Benzakour (Yemma), Naomi Rebekka Boekwijt (Pels), Ilse Bos (Troep), Mano Bouzamour (De belofte van Pisa), Pauline Genee (Duel met paard), Roman Helinski (Bloemkool uit Tsjernobyl), Bertram Koeleman (De huisvriend), Elisabeth van Nimwegen (De smaak van ijzer) en Marjoleine Oppenheim-Spangenberg (Over zij en ik) treden samen en solo op.

Lees meer
‘O lásce a nizozemí’

‘O lásce a nizozemí’

‘Over liefde en de Lage Landen’ in Praag

14-15 januari

Op 14 en 15 januari 2015 organiseert het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met het Archa Theater in Praag de manifestatie ‘O lásce a nizozemí’ (‘Over liefde en de Lage Landen’).

Lees meer

Nanfang International Literary Festival

Vier Nederlandse auteurs naar China

18-24 augustus 2014

Van 18 – 24 augustus vindt in Guangzhou het Nanfang International Literary Festival plaats. Het festival richt de aandacht op recent in het Chinees vertaalde Nederlandse fictie en non-fictie. Er zullen vier Nederlandse auteurs deelnemen aan het festival: Jos de Mul, Abram de Swaan, Jelle Reumer en Kader Abdolah. Ook sinoloog / vertaler Mark Leenhouts is uitgenodigd.

Lees meer
Café Amsterdam

Café Amsterdam

Boedapest

29-31 mei 2014

Het Nederlands Letterenfonds organiseert samen met Crossing Border een internationaal festival in Brody Studios te Boedapest, ‘Café Amsterdam’, waar recent in het Hongaars verschenen Nederlandse literatuur onder de aandacht wordt gebracht.

Lees meer
10. Neues aus den Niederlanden

Neues aus den Niederlanden

15 maart 2014

Op zaterdag 15 maart 2014 treden Elvis Peeters, Britta Böhler en Otto de Kat op in de Telegraph-club in Leipzig.

Lees meer
Non/Fiction book fair, Moskou

Non/Fiction book fair, Moskou

27 nov-1 december 2013

Op de 15de internationale Non/Fiction book fair in Moskou, die plaatsvindt van 27 november tot 1 december 2013 in het Central House of Artists, geven zes Nederlandse auteurs acte de présence, te weten Geert Mak, Dick Swaab, Sjeng Scheijen, Loes Riphagen, Guus Kuijer en Herman Koch.

Lees meer
Istanbul Tanpınar Literature Festival

Istanbul Tanpınar Literature Festival

30 okt-3 november 2013

Tijdens de vijfde editie van het Tanpinar Literature Festival in Istanbul worden optredens georganiseerd van een viertal Nederlandse auteurs. Murat Isik, Jan van Mersbergen, Bibi Dumon Tak en Barbara Stok vertellen over hun werk en gaan in op het thema van het festival, ‘City and Game’.

Lees meer
Amsterdam is gaststad op Boekenbeurs Buenos Aires

Amsterdam is gaststad op Boekenbeurs Buenos Aires

23 apr-13 mei 2013

Amsterdam is van 23 april tot en met 13 mei de eerste gaststad van de grootste boekenbeurs van Latijns-Amerika, die vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers trok. ‘De beurs was op zoek naar een duidelijker focus en hoopt dat te vinden door een stad zich te laten presenteren,’ vertelt Tiziano Perez van het Nederlands Letterenfonds. ‘Wij hebben al sinds 2007 het concept “Café Amsterdam”, waarin we de naam van de stad gebruiken om de literatuur in een mix met andere kunstvormen te presenteren. Toen we daarover in gesprek raakten is Amsterdam de eerste uitgenodigde stad geworden.’

Lees meer
Istanbul Tanpınar Literature Festival

Istanbul Tanpınar Literature Festival

1-4 oktober 2012

Van 1 tot en met 4 oktober 2012 vond in Istanbul het Istanbul Tanpınar Literature Festival plaats, waar meer dan 60 auteurs uit 22 landen optraden. Op het festival ging de aandacht uit naar Nederlandse literatuur. In het programma ‘Café Amsterdam’ lazen en debatteerden Kader Abdolah, Gerbrand Bakker, Laia Fabregas, Stine Jensen, Marjolijn Hof en Herman Koch met hun internationale collega’s.

Lees meer

CaféAmsterdam in Beijing

29-31 augustus 2012

Als follow up van het gastlandprogramma Open landschap – Open boek, dat in september 2011 succesvol werd afgesloten, organiseert het Nederlands Letterenfonds ook dit jaar in Beijing een literaire programma ter gelegenheid van de Beijing International Book Fair 2012 (BIBF).

Lees meer