agenda

Twee Letterenfonds-debutanten naar buitenland

28-31 mei 2015

http://literaturhaus-sh.de/projekte/EFdD.2015.html

Twee talentvolle debutanten, Bertram Koeleman en Elisabeth van Nimwegen, zijn geprogrammeerd door internationale literaire festivals in Kiel en Boedapest. Zij ontvingen vorig jaar een startersbeurs van het Letterenfonds.

Foto: Merlijn Doomernik

Bertram Koeleman (1979) is samen met zijn redacteur uitgenodigd voor de dertiende editie van het European Festival of the First Novel dat van 28 t/m 31 mei plaatsvindt in Kiel. Debutanten uit elf Europese landen presenteren hier hun romans en nemen deel aan debatten en workshops. Voor Bertram Koelemans optredens worden fragmenten uit zijn debuut De huisvriend vertaald in het Engels, Duits en Frans. Zijn eerste roman verscheen in 2013 bij uitgeverij Atlas Contact.

Foto: Tessa Posthuma de Boer

Elisabeth van Nimwegen (1976) reist in april naar het International Book Festival Budapest waar voor de vijftiende keer het European First Novel Festival wordt gehouden. Dit evenement, een gezamenlijk initiatief van 28 EU-landen, introduceert jonge, getalenteerde auteurs bij het publiek. Voor het festival, dat plaatsvindt van 22 t/m 26 april, wordt een fragment uit het debuut van Van Nimwegen vertaald in het Engels en het Hongaars. Haar debuutroman De smaak van ijzer verscheen in 2013 bij uitgeverij Van Oorschot.

Het Letterenfonds investeert ieder jaar in talentvolle debutanten. In 2014 ontvingen negen jonge auteurs een startersbeurs van € 10.000. Juli 2015 worden de nieuwe debutantenbeurzen bekendgemaakt.

Relevante en verwante regelingen van het Letterenfonds:

Maaike Pereboom

Contact

Maaike Pereboom

Beleidsmedewerker

m.pereboom@letterenfonds.nl