agenda

Els Beerten houdt Annie M.G. Schmidtlezing 2015

20 mei 2015

http://www.kinderboekenmuseum.nl/Evenementen

Op woensdag 20 mei houdt Els Beerten in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de zestiende Annie M.G. Schmidtlezing.

De Vlaamse Els Beerten (Hasselt, 1959) debuteerde in 1987 met Scènes. Haar werk is geschreven in geraffineerde taal en getuigt van diepgaand psychologisch inzicht. Voor Lopen voor je leven ontving ze de Gouden Zoen en Allemaal willen we de hemel, een bijzondere roman over de Tweede Wereldoorlog, werd vele malen bekroond, onder meer met de Nienke van Hichtum-prijs. In september 2014 verscheen haar nieuwste werk: Eén mens is genoeg (Querido Kinderboek).

De Annie M.G. Schmidtlezing wordt georganiseerd door het Kinderboekenmuseum (Letterkundig Museum) in Den Haag in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Stichting IBBY-Nederland, onder meer uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd, waarin de lezing traditioneel gepubliceerd wordt.

Kaarten bestellen:

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt u een drankje aangeboden. Toegang bedraagt € 8,50. Het aantal plaatsen is beperkt. Kaarten zijn online te bestellen via www.kinderboekenmuseum.nl.

poster lezing