agenda

Nederlandse en Vlaamse auteurs in Leipzig

Leipziger Buchmesse

12-15 maart 2015

http://www.leipziger-buchmesse.de/ll

Op de Leipziger Buchmesse, die van 12 tot en met 15 maart 2015 plaatsvindt, zijn het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren gezamenlijk aanwezig in aanloop naar het Vlaams-Nederlandse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse in 2016.

In het programma Leipzig liest is er volop aandacht voor de Nederlandstalige literatuur. Zo dragen de dichters Andy Fierens, Marc Kregting en Els Moors op donderdag 12 maart in club naTo voor uit eigen werk. Onder de titel ‘Neues aus den Niederlanden’ gaat uitgever Christoph Buchwald op zaterdag 14 maart in gesprek met Jan Brokken, Saskia Goldschmidt en Arjan Visser. De drie schrijvers spreken dan in Club Telegraph over hun werk, dat onlangs ook in Duitsland is verschenen.

Van het Letterenfonds zijn aanwezig Thomas Möhlmann, beleidsmedewerker poëzie, en Reintje Gianotten. Zij hebben ieder afspraken met Duitse uitgevers. Van het Frankfurt 2016-team zijn aanwezig artistiek intendant Bart Moeyaert, zakelijk leider Bas Pauw en communicatiemedewerker Sonja Peters.

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

b.pauw@letterenfonds.nl