agenda

Met Tjitske Jansen, Nicolette Hoekmeijer, Wanda Reisel, Robert Anker, Anna Woltz en Marie-Claire Melzer & Marieke Klomp

Letteren &cetera

19 maart 2015

Letteren &cetera is een maandelijkse talkshow van het digitale televisiekanaal Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds. Op donderdag 19 maart 2015 worden twee edities van het programma opgenomen in de bibliotheek van het Letterenfonds.

banner met drie boeken en auteurs

In de eerste talkshow gaat Kenneth van Zijl in gesprek met dichter Tjitske Jansen over haar romandebuut Voor altijd voor het laatst (Querido), met Marie-Claire Melzer en Marieke Klomp over hun biografie van jazzmuzikant √©n neuroloog Boy Edgar: Boy Edgar. Het dubbelleven van een alleskunner (verschijnt 26 maart; Cossee) en met vertaler Nicolette Hoekmeijer over de vijfdelige Patrick Melrose-cyclus van writer’s writer Edward St Aubyn (Prometheus). Inloop vanaf 16.30. De opname duurt van 17.00 tot 18.30; na aanvang is geen toegang meer mogelijk.

banner met drie auteurs en hun boeken

In de tweede talkshow ontvangt Van Zijl schrijver Wanda Reisel, op 16 april verschijnt haar nieuwe boek Liefde tussen 5 en 7 bij Atlas Contact; dichter en schrijver Robert Anker om over zijn nieuwe po√ęziebundel Onvergetelijke toegewijde trouweloze tijd te praten (maart, Querido) en Anna Woltz, met Honderd uur nacht genomineerd voor de Woutertje Pieterseprijs 2015, komt vertellen over haar nieuwe jeugdboek Gips (14 april, Querido).

Inloop vanaf 19.00. De opname duurt van 19.30 tot 21.00; na aanvang is geen toegang meer mogelijk.

U kunt de opname van de talkshow gratis bijwonen, gelieve wel te reserveren via letterenetcetera.nl.

De literaire talkshow wordt opgenomen in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds aan de Nieuwe Prinsengracht 89 te Amsterdam.

Tijdens de opnames worden de besproken boeken verkocht (pin only); uiteraard kunt u de boeken laten signeren.

Cultura zendt de eerste talkshow uit op zaterdag 21 maart om 19.30. Daarna is het programma online te bekijken via gemist.cultura.nl.

De volgende opname van Letteren &cetera vindt plaats op donderdag 21 mei 2015.