agenda

Bettina Bach en Rainer Kersten winnaars

Uitreiking Else Otten Übersetzerpreis Berlijn

3 februari 2015

Op dinsdag 3 februari wordt in Berlijn de Else Otten Übersetzerpreis uitgereikt aan Bettina Bach en Rainer Kersten. De prijs is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren en wordt toegekend aan de beste recente Duitse vertaling van een Nederlandstalig werk.

Bettina Bach ontvangt de prijs voor haar vertaling van Hotel Linda van Arjan Visser, in februari 2014 verschenen als Der blaue Vogel kehrt zurück bij Deutscher Taschenbuch Verlag in München, en Rainer Kersten voor zijn vertaling van De laatkomer van Dimitri Verhulst, in april 2014 verschenen als Der Bibliothekar, der lieber dement war als zu Hause bei seiner Frau bij Luchterhand Verlag in München.

Bettina Bach en Rainer Kersten

Bij de prijsuitreiking zijn de auteurs Dimitri Verhulst en Arjan Visser aanwezig. Onder de sprekers zijn Jürgen Jakob Becker, adjunct-directeur van het Literarisches Colloquium Berlin, Maike Albath, literatuurcritica, schrijfster en journaliste en prof. Dr Heinz Eickmans, jurylid van de Else Otten Übersetzerpreis 2014.

Zie ook:

Peter Bergsma

Contact

Peter Bergsma

Directeur Vertalershuis

p.bergsma@letterenfonds.nl