agenda

Duitse uitgevers bezoeken Amsterdam en Antwerpen

Publishers Tour proza

19-23 januari 2015

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 januari bezoeken tien Duitse uitgevers en redacteuren Antwerpen en Amsterdam in aanloop naar het Nederlands-Vlaamse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse in 2016. De Duitse uitgevers ontmoeten auteurs, uitgevers, redacteuren, vertalers en boekenorganisaties en krijgen zo de kans om kennis te maken met de Nederlandstalige literatuur en uitgeverswereld.

De week gaat met een openingsfeest in het Antwerpse Stadhuis van start gaat. Van woensdag tot en met vrijdag zijn de uitgevers in Amsterdam. Zij verkennen de stad vanaf het water, bezoeken enkele uitgeverijen en spreken hun Nederlandse collega’s tijdens speeddatesessies in De Balie. De week wordt afgesloten met een lunch in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds.

De volgende uitgevers zijn in elk geval te gast:

Arche – Ulrike Ostermeyer
Aufbau | Blumenbar – Tom Müller
Berlin Verlag – Gesine Treptow
DVA – Britta Claus
Kein & Aber – Patrick Sielemann
Klett-Cotta – Michael Zöllner
Nagel & Kimche – Dirk Vaihinger
Piper – Thomas Tebbe
C. Bertelsmann – Maren Arzt
Ullstein – Kristine Kress

Het is van belang dat de Duitse uitgevers tijdig geïnspireerd worden, zodat zij in de herfst van 2016 boeken in vertaling kunnen uitbrengen op hun thuismarkt. Die boeken zullen het belangrijkste visitekaartje zijn van het Nederlandse en Vlaamse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse. In het programmaboekje vindt u meer informatie over deze week.

In februari volgt een vijfde en laatste Publishers Tour, die speciaal gericht zal zijn op literaire non-fictie uit Vlaanderen en Nederland.

Tijdens de tour bloggen Michiel Scharpé (Vlaams Fonds), Bas Pauw en Victor Schiferli (beiden Nederlands Letterenfonds) op de site van Boekblad. Tom Müller van Aufbau/Blumenbar, een van de deelnemende uitgevers, zal voor de site van het Nederlands Letterenfonds bloggen.

Zie ook:

Victor Schiferli

Contact

Victor Schiferli

Beleidsmedewerker

v.schiferli@letterenfonds.nl