agenda

2 en 4 december 2014

Arnon Grunberg centraal in Boekensalons, UvA

2-4 december 2014

http://www.letterenfonds.nl/nl/entry/811/tentoonstelling-over-arnon-grunberg-bij-bijzondere-collecties-uv

De tentoonstelling rond Arnon Grunberg draait op volle toeren. Voor 2015 staat een uitgebreid lezingenprogramma op stapel, maar ook in december is er al veel aandacht voor de auteur in de Boekensalons van de Bijzondere Collecties (UvA): op 2 december wordt het nieuwe nummer van literair tijdschrift De God van Nederland gepresenteerd, en op 4 december staat de zaak Hofmeester centraal.

Boekensalon 2 december: presentatie De God van Nederland

Het literaire tijdschrift De God van Nederland presenteert in het nieuwste nummer veel aandacht voor de jubilerende schrijver Arnon Grunberg. Het nummer wordt gepresenteerd in onze Boekensalon op 2 december. Aan bod komen: een alternatieve Grunbergwandeling door Amsterdam, lezing met lichtbeelden door Bob Polak; de sekscoëfficiënt van de brillen van Arnon Grunberg (nee, de bRillen) door Regine Strategier en de overige hoogtepunten uit De God van Nederland door Vic van de Reijt. Frederik van der Kamp is de inleider. Plaats: Museumcafé van de Bijzondere Collecties. Inloop vanaf 16.00 uur. Bezoek aan De Arnon Grunberg Tentoonstelling. Start Boekensalon 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden? Klik hier.

Boekensalon 4 december: De zaak Hofmeester

Op 20 juni 2007 organiseerde de CPNB een literaire rechtbank waarin Jörgen Hofmeester, hoofdpersoon in de roman Tirza van Arnon Grunberg, de verdachte was. Uitgeverij Ekstreem presenteert nu het het complete dossier van deze rechtszaak onder de titel De zaak Hofmeester. Het dossier werd bedacht door Eddy Esman, uitgever van onder meer het tijdschrift Blauwe Maandagen, dat gewijd is aan leven en werk van Grunberg. Het eerste exemplaar zal door Sylvia Hoeks, die Tirza speelde in de film die naar het boek werd gemaakt, worden overhandigd aan Arnon Grunberg. Tijdens deze Boekensalon krijgt voorts de verrassende inhoud van het nieuwe nummer van Blauwe Maandagen aandacht en wordt de korte film Hotel Pennsylvania van Marc Wilkens getoond. Plaats: Museumcafé van de Bijzondere Collecties. Inloop vanaf 16.30 uur. Bezoek aan De Arnon Grunberg Tentoonstelling. Start Boekensalon 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden? Klik hier.