nieuws

Halewijn Literatuurprijs naar Pauline van de Ven

3 oktober 2014

De Halewijn Literatuurprijs 2014 is toegekend aan Pauline van de Ven (1956) mede voor haar laatste roman Lily Dumont, onderdeel van een meerdelige cyclus over het leven en lot van een Nijmeegse fabrikantenfamilie. De roman kwam met ondersteuning van een projectsubsidie van het Letterenfonds tot stand.

Auteur en beeldend kunstenaar Pauline van de Ven debuteerde in 1997 bij uitgeverij Balans met Drijvend Paviljoen, een satirische roman die lovend werd ontvangen. Sindsdien verschenen er diverse romans, sprookjes en verhalen, sommige met eigen illustraties. Haar laatste roman, Lily Dumont, onderdeel van een meerdelige cyclus over het leven en lot van een Nijmeegse fabrikantenfamilie, speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en behandelt actuele thema’s als emigratie, vervreemding en identiteit.

De uitreiking van de Halewijn Literatuurprijs vindt plaats op 22 november 2014. Deze oeuvreprijs van de stad Roermond wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs wier werk naar de mening van een deskundige jury een grotere bekendheid verdient. Prijswinnaars uit het recente verleden zijn o.a. Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Gerritsen en Joke J. Hermsen. De prijs wordt voor de 28ste keer uitgereikt.