agenda

Winternachten festival Den Haag

Writers Unlimited

15-18 januari 2015

http://www.writersunlimited.nl/winternachten/index.php?code=code&taal=nederlands

Van 15 t/m 18 januari is het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag. Het festival brengt schrijvers en journalisten, denkers en dichters én hun publiek samen in een jaarlijks internationaal literatuurfestival.

Van donderdag 15 t/m zondag 18 januari 2015 brengt het Writers Unlimited Winternachten Festival Den Haag (inter)nationale schrijvers samen met het publiek. Vier dagen met optredens, gesprekken, discussies, interviews, voordrachten, films en muziek in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Festivalthema

Het thema van de jubileumeditie van het festival is ‘At Home’. Schrijvers en journalisten, dichters, historici en filosofen buigen zich over thuis zijn in de breedste zin van het woord: variërend van de ruimte die we delen met onze geliefden en familie, tot het thuis horen in een gemeenschap of een land.

Openingsavond met Letterenfonds-debutanten en Knausgard

Twee Letterenfonds-debutanten, Mohammed Benzakour en Mano Bouzamour gaan samen met schrijvers Dinar Rahayu (Indonesië) en David Van Reybrouck olv Petra Stienen in debat over de vrijheid om te praten en te schrijven over seksualiteit, en de wijze waarop religie hier invloed op heeft. De internationaal vermaarde schrijver Karl Ove Knausgård opent de avond en het festival met zijn Free the World-speech.

Het Writers Unlimited Winternachten Festival Den Haag wordt ondersteund door het Letterenfonds via de regeling Meerjarige subsidies voor literaire manifestaties en literair-educatieve activiteiten.