agenda

met Hanneke van der Heijden en Mariët Meester

Uitzending Letteren &cetera

27 september 2014

NPO Cultura zendt op zaterdag 27 september om 19.30 de literaire talkshow Letteren &cetera uit. Deze editie brengt interviews met schrijfster Mariët Meester en literair vertaalster Hanneke van der Heijden over de grote Turkse korte verhalen-schrijver Sait Faik Abasıyanık (1906-1954). Met Verhalen uit Istanbul, verzorgde Van der Heijden onlangs een eerste vertaling in het Nederlands van zijn werk. Mariët Meester vertelt over de totstandkoming van haar nieuwe roman Hollands Siberië, waarvoor ze tijdelijk terugkeerde naar Veenhuizen, het ‘gevangenisdorp’ in Drente waar ze opgroeide als dochter van het schoolhoofd.

Het digitale themakanaal NPO Cultura is onder meer via internet te bekijken en deze maand ook via de kabel bij UPC (kanaal 13).

Letteren &cetera is een maandelijkse talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds. Per editie interviewt Kenneth van Zijl drie schrijvers en/of vertalers over hun jongste boek, dat op enigerlei wijze door het Fonds is ondersteund.

De volgende opname vindt plaats op donderdag 20 november 2014 in de bibliotheek van het Letterenfonds. Publiek is van harte welkom.

foto opname in bibliotheek, Kenneth van Zijl in gesprek met Hanneke van der Heijden