agenda

Met Grunberg, Grøndahl en Chrissopoulos

Schwob-avond in de OBA

29 oktober 2014

http://www.spui25.nl/programma/item/29.10.14---schwob.nl.html?page=2&pageSize=20

Op 29 oktober om 20:00 uur presenteren drie internationaal vermaarde auteurs hun Geheimtipps uit de literatuur: Arnon Grunberg, Jens Christian Grøndahl uit Denemarken en Christos Chrissopoulos uit Griekenland gaan in de Openbare Bibliotheek Amsterdam in gesprek met Margot Dijkgraaf over boeken die herontdekt moeten worden.

Arnon Grunberg vertelt over Marek Hłasko, wiens roman Bekeerd in Jaffa een onuitwisbare indruk op hem maakte. Dat Grunbergs pseudoniem (Marek van der Jagt) dezelfde voornaam draagt als de Poolse schrijver is geen toeval. Bekeerd in Jaffa komt, samen met De tweede hondendood, begin 2015 uit bij Athenaeum-Polak & Van Gennep.

Jens Christian Grøndahl vertelt over de roman To Mennesker mødes (Twee mensen ontmoeten elkaar) uit 1932 van Knud Sønderby. Deze roman is bepalend geweest voor het schrijverschap van Grøndahl.

Christos Chrissopoulos gaat in op de in 1965 verschenen roman Το σπίτι μου (Mijn huis) van zijn landgenote Melpo Axiote. Chrissopoulos betoogt waarom Melpo Axiote, die een zeer avontuurlijk bestaan leidde, internationale bekendheid verdient.

Op deze avond zullen de gesprekken voornamelijk in het Engels worden gevoerd. Vriendelijk verzoek om te reserveren via de website van SPUI25 als u de avond wilt bijwonen.

Schwob logo Zijn er vergeten boeken die u altijd bij zijn gebleven en die absoluut weer verkrijgbaar zouden moeten zijn? Laat uw tip achter op de Schwob-website!

EU logo

Alexandra Koch

Contact

Alexandra Koch

Beleidsmedewerker

a.koch@letterenfonds.nl