agenda

Amsterdam & Den Haag

Presentatie roman ‘Postvogel’ van Firoozeh Farjadnia

3-18 oktober 2014

Eind september verscheen bij uitgeverij Jurgen Maas Postvogel, de debuutroman van Firoozeh Farjadnia. De schrijfster ontving in het kader van het intercultureel beleid van het Letterenfonds coaching (door Graa Boomsma) bij het schrijven van haar eerste roman. Het boek wordt op vrijdagavond 3 oktober gepresenteerd in Amsterdam en op zaterdagmiddag 18 oktober in Den Haag.

Firoozeh Farjadnia (1970) is geboren en getogen in de Koerdische streek Kermanshah in Iran. Ze vluchtte in 1995 naar Nederland, volgde een opleiding Bouwkunde in Rotterdam en is nu werkzaam bij een architectenbureau. Sinds haar veertiende schrijft ze gedichten, columns en korte verhalen.

Christine Otten over Postvogel: ‘Door de ogen van de Iraans-Nederlandse schrijfster Firoozeh Farjadnia kijk je niet alleen met een nieuwe blik naar het Nederland van nu, haar verhaal over een kind in het ondergrondse verzet tegen de sjah van PerziĆ« grijpt je naar de keel. Subtiel en invoelbaar. Een aanwinst voor de Nederlandse literatuur.’

Op vrijdag 3 oktober bent u om 20.00 (inloop vanaf 19.00; entree gratis) van harte welkom bij cafe Mezrab in Amsterdam, Veemkade 572 D, naast het Wilhelmina Pakhuis. De presentatie van Postvogel vormt hier de aftrap van de gebruikelijke Story Telling Night. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst worden genomen door schrijfster Christine Otten.

Op zaterdag 18 oktober is de presentatie van 16.00 tot 17.30 (inloop vanaf 15.30) in Atelier Incognito, Lange Beestenmarkt 1 A in Den Haag. Na een welkomstwoord van uitgever Jurgen Maas neemt schrijver Pim Wiersinga het eerste exemplaar van Postvogel in ontvangst, is er live muziek en gaat Firoozeh Farjadnia nader in op haar debuutroman. Vriendelijk verzoek u, mede i.v.m. de catering, voor 18 oktober 2014 per mail aan te melden: 7artooo@gmail.com

Meer informatie:

Firoozeh Farjadnia

Dat was toch wat ik wilde? Me verstoppen in een vreemd land tussen mensen die me niet kennen, een onbekende blijven.