agenda

Duitse uitgevers in Nederland

18-23 mei 2014

Op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren bezoeken tien Duitse uitgevers van 19 tot en met 23 mei de Lage Landen. Zowel in Nederland als Vlaanderen staat een reeks ontmoetingen met schrijvers en uitgevers op het programma, ook wordt een klein rechtencentrum ingericht.

De tien uitgevers die naar Nederland komen zijn George M. Oswald (Berlin Verlag, Berlin), Sabine Cramer (DuMont, Köln), Tatjana Michaelis (Hanser, München), Daniel Kampa (Hoffmann und Campe, Hamburg), Nathalie Buchholz (Klett-Cotta, Stuttgart), Viola Eckelt & Axel von Ernst (Lilienfeld, Düsseldorf), Christian Ruzicska (Secession, Berlin), Thomas Sparr (Suhrkamp, Berlin) en Thorsten Ahrend (Wallstein, Göttingen). Tijdens hun bezoek zullen ze collega-uitgevers en redacteuren, auteurs en critici ontmoeten; zo staan in Nederland onder meer gesprekken op de uitgevershuizen AtlasContact, De Bezige Bij, Cossee en Podium op het programma.

De ‘publishers tour’ vindt plaats in het kader van het gezamenlijke gastlandschap van Nederland en Vlaanderen op de Frankfurter Buchmesse 2016.

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

b.pauw@letterenfonds.nl