titels

Vincent van Gogh

Scrivere la vita

14 april 2014

Bij de Italiaanse uitgever Donzelli verscheen recentelijk een verzameling van de mooiste brieven van Vincent van Gogh. Uitgebracht in de klassiekenreeks Biblioteca Donzelli, plaatst Van Gogh zich in het gezelschap van Machiavelli, Petrarca en Goethe, die eerder in deze reeks verschenen.

De 265 brieven, door van Gogh geïllustreerd met 110 schetsen, geven blijk van Van Gogh’s scherpe observatievermogen, en bieden de lezer een blik in zijn gedachten over kunst, literatuur en het menselijk bestaan. De brieven worden vooraf gegaan door een biografie van Van Gogh, vergezeld van illustraties, wat resulteert in een indrukwekkend boekwerk van bijna 1100 pagina’s.

De Italiaanse pers uit zich lovend. ‘Monumentaal’, aldus Il Mattino. En Europa Quotidiano spreekt van een ‘treffend en uitzonderlijk document humaine dat een artistieke en belangrijke bijdrage levert aan de moderne kunstgeschiedenis’, en daarnaast ‘getuigt van een buitengewoon schrijftalent’.

De brieven zijn geselecteerd in samenwerking met het Van Gogh museum en deze uitgave is de eerste in wat een internationale reeks moet worden. Zo zal het boek in de komende jaren ook verschijnen in het Chinees, Engels, Noors en Turks.

Meer informatie

Maarten Valken

Contact

Maarten Valken

Afdelingshoofd

Details

Scrivere la vita
Biblioteca Donzelli, 2013