agenda

45e editie in Rotterdam

Poetry International Festival

10 jun-14 maart 2014

http://www.poetry.nl

Van 10 tot en met 14 juni zal voor de 45e keer het Poetry International Festival plaatsvinden in de Rotterdamse Schouwburg - en daarbuiten.

De voordrachten van de festivaldichters vormen ieder jaar het hart van het Poetry International Festival Rotterdam. Speciale programma’s brengen daarnaast vooraanstaande dichters en opvallende poëzie in beeld. Zo spreekt de gevierde Jules Deelder aan de hand van unieke beeld- en geluidsfragmenten met festivaldirecteur Bas Kwakman over zijn poëzie, leven en inspiratiebronnen. Daarnaast wordt de C. Buddingh’-prijs uitgereikt voor het beste poëziedebuut van het afgelopen jaar, en is er aandacht voor poëzievertalingen. In de middagen kijkt host Daniel Dee in het Poëziecafé dagelijks op luchtige toon vooruit naar dichters, programma’s, publicaties en andere poëzieactualiteit. Vele Rotterdamse galeries presenteren in het kader van de derde Language & Art Gallery Tour bijzonder werk op het snijvlak van taal en beeldende kunst.

Mustafa Stitou draagt ‘Orakel van een verloren schoen’ voor op International Poetry Festival Rotterdam 2013. Meer video’s van de vorige edities kunt u hier bekijken.