agenda

Jan-Willem Bos, Christiaan Weijts en Reif Larsen fellows op NIAS

1 september 2011 - 29 mei 2012

http://www.nias.nl/

Jan-Willem Bos, Christiaan Weijts en Reif Larsen verblijven dit academische jaar, lopend van september 2011 tot en met juni 2012, als fonds-fellows een semester aan het NIAS te Wassenaar.

Christiaan Weijts werkt van september tot en met januari 2012 op het NIAS aan een nieuwe roman, werktitel Augustusplein, over een architect die betrokken raakt bij een omstreden project. Het boek zal naar verwachting in 2012 verschijnen bij De Arbeiderspers.

Jan Willem Bos (1954) zal vanaf september gedurende vijf maanden aan het NIAS werken aan de vertaling van het derde deel van de Orbitor-trilogie van de Roemeense schrijver Mircea Cartarescu dat bij De Bezige Bij zal verschijnen.

Reif Larsen (1980, VS) werkt van februari tot en met juni 2012 op het NIAS aan zijn nieuwe roman I am Radar. Hij debuteerde op 29-jarige leeftijd met The selected works of T.S. Spivet, een roman in tekst en beeld over de 12 jaar jonge Tecumseh Sparrow Spivet die tekeningen maakt voor het tijdschrift van Het Smithsonian Instituut in Washington. Het boek verscheen in vertaling in 25 landen. Nieuw Amsterdam bracht de Nederlandse vertaling door Harm Damsma en Niek Miedema: De verzamelde werken van T.S. Spivet.

Greetje Heemskerk

Contact

Greetje Heemskerk

Afdelingshoofd

g.heemskerk@letterenfonds.nl