nieuws

shortlist Libris Literatuur Prijs

3 maart 2014

Drie Nederlandse en drie Vlaamse schrijvers maken in mei kans op het winnen van de 21ste Libris Literatuur Prijs en de bijbehorende 50.000 euro: Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans, Gelukkige slaven van Tom Lanoye, Roundhay, tuinscène van Marente de Moor, La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer, De omwegen van Jeroen Theunissen en Het verdwijnen van Robbert van Robbert Welagen. De drie Nederlandse titels kwamen tot stand met ondersteuning van het Letterenfonds.

Voor de longlist waren achttien titels geselecteerd: vier boeken van Vlaamse auteurs en veertien van Nederlandse schrijvers. De winnaar van de {Libris Literatuur Prijs 2014]2 wordt op 13 mei bekend gemaakt door juryvoorzitter Paul Witteman tijdens het traditionele galadiner voor genodigden in het Amstel Hotel te Amsterdam. Nieuwsuur zendt die avond live een reportage uit van de prijsuitreiking.

Pieter Steinz ontving vorig jaar Ilja Leonard Pfeijffer in zijn live talkshow Letteren &cetera, in Spui25 in Amsterdam. Het interview over zijn genomineerde roman is hier te beluisteren.