agenda

In het kader van de lancering van Woord.nl vindt op dinsdag 4 maart om 16.00 uur een presentatie radiodrama plaats in VondelCS, het voormalig filmmuseum, in Amsterdam.

Het Nederlands Letterenfonds maakt de namen bekend van zes auteurs die een schrijfopdracht hebben gekregen voor nieuw audiodrama. Het Mediafonds en het Nederlands Letterenfonds hopen hiermee de totstandkoming van kwaliteitsvol Nederlandstalige audiodrama te stimuleren. Deze hoorspelen worden door radiomakers geproduceerd voor Radio 1 en Woord.nl.

AVROTROS kondigt het begin aan van een ambitieuze serie: het complete toneelwerk van Hugo Claus moet op den duur permanent beschikbaar komen voor de Nederlandse luisteraar door een intensieve samenwerking van het Nationale Toneel, NTGent en regisseur Peter te Nuyl. AVROTROS biedt gastvrijheid in het nog niet voor publiek geopende VondelCS. Acteurs Mark Rietman (NT) en Chris Thys (o.v.) (NT-Gent) geven een verrassende dialoog ten beste uit het oeuvre van Claus.

Woord.nl is het nieuwe online platform van de publieke omroep voor verhalende radio. Het aanbod variĆ«ert van marathoninterviews tot hoorspelen, van radiodocumentaires tot reisverslagen en van gesproken cartoons tot radioboeken. Woord.nl put uit radiohistorie en actuele programma’s, en presenteert ook gloednieuwe experimentele verhalende radio. Woord.nl is een initiatief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Mediafonds, ontwikkeld en uitgevoerd door de VPRO. Het platform is mogelijk gemaakt met financiĆ«le steun van het Mediafonds.

Wat: Radiodrama in VondelCS
Wanneer: dinsdag 4 maart 2014, 16.00u
Waar: VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Toegang: vrij; aanmelden via radiodrama@mediafonds.nl

Greetje Heemskerk

Contact

Greetje Heemskerk

Afdelingshoofd

g.heemskerk@letterenfonds.nl