agenda

The Global eBook: a Report on Market Trends

Middag met onderzoeker Rüdiger Wischenbart

21 februari 2014

http://www.wischenbart.com/

Het Nederlands Letterenfonds heeft de Weense market researcher Rüdiger Wischenbart uitgenodigd voor een bezoek aan Amsterdam, van 20 tot 22 februari 2014. Aanleiding voor deze uitnodiging is The Global eBook. A Report on Market Trends, dat Wischenbart tijdens de afgelopen Frankfurter Buchmesse presenteerde.

Rüdiger Wischenbart brengt het mondiale boekenvak in kaart en verzamelt statistieken over alle grote boekenmarkten ter wereld. Hij is als geen ander in staat om veranderingen en trends in de ontwikkeling van het boek te signaleren en te analyseren. Hij deed recent onderzoek naar de positie van het e-book wereldwijd en deed daarvan verslag in The Global eBook Report.

Op vrijdagmiddag 21 februari om 16.00 uur organiseert het Nederlands Letterenfonds een bijeenkomst, waarbij Rüdiger Wischenbart de uitkomsten van zijn onderzoek zal toelichten. Hij gaat daarbij onder andere in op zijn analyse dat de komst van het e-book het wezen van de boekindustrie fundamenteel zal veranderen. Aansluitend gaat journalist Arjen Fortuin met Wischenbart in gesprek.

Rüdiger Wischenbart kijkt ernaar uit met Nederlandse boekenvakkers van gedachten te wisselen over deze kwestie. De voertaal is Engels, toegang is gratis. Het programma is als volgt:

  • 15.45–16.00 uur: ontvangst
  • 16.00–16.20 uur: Rüdiger Wischenbart: ‘The rise of e-books: a disruptive change?’
  • 16.20–16.50 uur: interview met Rüdiger Wischenbart door Arjen Fortuin
  • 16.50–17.15 uur: vragen en discussie
  • 17.15 uur: borrel

Indien u meer informatie over deze bijeenkomst wenst of de middag wilt bijwonen kunt u contact opnemen met Bas Pauw bij het Nederlands Letterenfonds.

ebook

The e-book is not just another format; it will completely change the industry.

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

b.pauw@letterenfonds.nl