agenda

International Poetry Festival of Medellín, Colombia

Maria Barnas naar Medellín

19-27 juli 2014

http://www.festivaldepoesiademedellin.org/pub.php/en/Intro/index.htm

Schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Maria Barnas gaat op uitnodiging van het International Poetry Festival in Medellín van 19 tot 27 juli 2014 naar Colombia. Zij zal er voordragen uit haar poëzie en een lezing verzorgen. Medellín is het grootste poëziefestival ter wereld.

De meest recente dichtbundel van Barnas, Jaja de oerknal (De Arbeiderspers), is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2014. Voor haar eerste dichtbundel, Twee zonnen, ontving ze de C. Buddingh’-prijs 2004; Er staat een stad op werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs 2009. Haar poëzie werd eerder in het Kroatisch, Engels en Spaans vertaald.

Tijdens de vierentwintigste editie van het Medellín International Poetry Festival zullen 65 dichters uit maar liefst 45 verschillende landen hun opwachting maken. Naast lezingen en voordrachten biedt het festival ook concerten, theatervoorstellingen, filmvertoningen en exposities.

Vorig jaar was dichteres Sasja Janssen op uitnodiging van het Medellín festival in Colombia, lees en bekijk hier haar ervaringen op het grootste poëziefestival ter wereld.

Zie ook:

Maaike Pereboom

Contact

Maaike Pereboom

Beleidsmedewerker

m.pereboom@letterenfonds.nl