nieuws

Erik Lindner poet-in-residence Van Eyck Maastricht

27 november 2013

Erik Lindner is de eerste dichter is in de door de Jan van Eyck Academie georganiseerde reeks Spiegelgrond, waarin kunstenaars en dichters elkaar zullen ontmoeten. Lindner zal van 1 december tot 1 januari op de academie verblijven als poet-in-residence en meedoen aan het programma, presentaties en discussies.

De gedichten die hij tijdens dit verblijf zal schrijven worden vormgegeven door de kunstenaars van de Van Eyck en gedrukt door de academie.

De reeks zal in 2016 worden worden afgerond met een verzamelbundel van tenminste veertig gedichten van de tien dichters over dichter- en kunstenaarschap. De reeks wordt ondersteund door het Letterenfonds.

Erik Lindner publiceerde in 2013 zijn eerste roman Naar Whitebridge (Bezige Bij), na dichtbundels als Terrein (2010) en Tafel (2004). Hij is redacteur van De Revisor en Terras. Zijn gedichten zijn vertaald in het Duits, Engels en Frans.

De Jan van Eyck Academie is een post academisch instituut voor talentontwikkeling. Per jaar verblijven hier 35 tot 45 Nederlandse en internationale kunstenaars, ontwerpers en beschouwers om hun werk op internationaal niveau verder te ontwikkelen.

Meer informatie