agenda

In Café De Jaren in Amsterdam

Shut Up & Write met Ellen van Velzen

23 april 2014

https://www.facebook.com/events/569068939831539/

Op woensdag 23 april om 19:45 neemt Ellen van Velzen, schrijfster van de jeugdroman Jonge vlieger, deel aan de laatste Shut Up & Write in café De Jaren te Amsterdam.

Shut Up & Write is een bijeenkomst naar New York’s concept waarbij een groep jonge schrijvers een uur lang in stilte schrijft. Van te voren wordt er kennis gemaakt, na afloop is er de mogelijkheid om het geschreven werk te bespreken. In café De Jaren in Amsterdam kunnen beginnende schrijvers zich, samen met een van de acht Letterenfonds-debutanten, in een kleine groep een uur lang buigen over het eigen werk in wording. Daarna is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de aanwezige schrijver over zijn of haar werk, debuteren in het algemeen, schrijftips, etc.

Het Nederlands Letterenfonds, Shut Up & Write en Books & Bubbles hosten acht speciale edities van Shut Up & Write. NB De laatste twee Shut Up & Write-avonden vinden plaats in Café De Jaren, Nieuwe Doelenstraat 20–22, in het centrum van Amsterdam.

Ellen van Velzen (1983) promoveert aan de Universiteit van Groningen op een onderzoek in de evolutionaire biologie. Ze debuteerde in 2013 met de jeugdroman Jonge vlieger. Dit avonturenboek werd door IBBY-Nederland genomineerd voor de IBBY-Honourlist 2014.

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

o.austen@letterenfonds.nl