nieuws

Wim Hofman ontvangt Max Velthuijs-prijs

20 september 2013

Illustrator Wim Hofman ontving op donderdag 19 september in het Letterkundig Museum de Max Velthuijs-prijs 2013. De Stichting Max Velthuijs reikte de driejaarlijkse oeuvreprijs uit in het Letterkundig Museum in Den Haag, waar ook een tentoonstelling aan zijn werk is gewijd.

De jury bestond dit jaar uit Annemarie Terhell (voorzitter), Thé Tjong-Khing, Klaas Verplancke, Heleen van Vliet en Fred Wartna, en oordeelde:

Hofman kiest in zijn avontuurlijke illustraties altijd consequent voor het perspectief van het kind en verkent de grenzen tussen geestigheid en grimmigheid, tussen beklemming en bevrijding, tussen tekst en tekening, tussen dienstbaarheid en eigenzinnigheid, illustratie en vrije kunst.

In 2010 won Thé Tjong-Khing de oeuvre-prijs; Mance Post ontving hem in 2007.

Hofmans illustraties werden in 2010 opgenomen in de tentoonstelling An Elephant Came By, die werd samengesteld door het Nederlands Letterenfonds om aandacht te vragen voor de kwaliteit en diversiteit van Nederlandse illustraties, vormgeving en (prenten)boeken en die onder meer in Amsterdam, China en in Buenos Aires te zien was.

Meer informatie: