agenda

Google, the ultimate designer

Vuurlinie-debat

23 oktober 2013

http://www.devuurlinie.nl/

Onder de titel Google, the ultimate designer wordt op 23 oktober in Eindhoven het Vuurlinie-debat georganiseerd. Google geeft ons ‘the bigger picture’: zicht op iedere straathoek, elk gebouw en iedere voorbijganger, niets blijft ongezien. Deze ultieme designmachine kent geen grenzen; informatie, gegevens en visuele data zijn grenzeloos. Irma Driessen, Nalden (eigenaar van Nalden.net en ontwerper van We Transfer), Daphne Horn (fotograaf en eerste Nederlandse gebruiker van de Google Bril) en hun publiek debatteren onder leiding van Edo Dijksterhuis over de macht van Google.

In dezelfde week verschijnt het essay The Bigger Picture van Irma Driessen op de website van Vuurlinie-kunstkritiek.nu

Het Vuurlinie-debat vindt (in samenwerking met de Dutch Design Week en de Dutch Design Academy) op 23 oktober aanstaande plaats van 16:30-17:30 in het Designhuis, Stadhuisplein 3 te Eindhoven. De entree is gratis, wel graag per mail aanmelden bij: Danielle.arets@designacademy.nl

Dit project werd mede mogelijk gemaakt met een subsidie uit het Kousbroek Essay-programma van het Nederlands Letterenfonds.

In De vuurlinie – kunstkritiek.nu bundelen acht jonge kunstcritici hun krachten met die van acht vooraanstaande publicisten en acht toonaangevende culturele instellingen. Samengebracht door De Gids en Domein voor Kunstkritiek scherpen zij hun visie op de kunst van vandaag en de samenleving van morgen; in masterclasses veredelen zij hun schrijfkunst; in De Gids en andere media publiceren zij hun essays, op de locatie van culturele instellingen debatteren zij met hun lezers en publiek.