nieuws

De beste onbekende boeken uit de wereldliteratuur

Engelse Schwob website online

19 september 2013

Vandaag wordt de Engelstalige Schwob website gelanceerd, een belangrijk onderdeel van een ambitieus Europees project om ‘Geheimtipps’ uit de wereldliteratuur te vinden en te promoten. Schwob ontsluit moderne klassieken, cultboeken en must-reads die tot nog toe té onbekend zijn gebleven: http://schwob-books.eu

De zoektocht naar deze titels wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van vertalers, uitgeverijen, festivals en literatuurfondsen en resulteert in een website met een groeiende lijst van tips met fragmentvertalingen, achtergrondartikelen en de mogelijkheid om de boeken te kopen.

Schwob promoot deze titel bij uitgevers en informeert over subsidiemogelijkheden. Verder worden de gepubliceerde titels bij de lezer onder de aandacht gebracht, dit in samenwerking met uitgevers, tijdschriften, de boekhandel en bibliotheken. Tijdens literatuurfestivals in onder andere Marseille, Barcelona, Krakow en Amsterdam vertellen Europese schrijver over hun favoriete Schwob-titels.

Het Schwob-project wordt op vrijdag 11 oktober 2013 om 16.00 uur op de Frankfurter Buchmesse, bij de Weltempfang, gepresenteerd.

Schwob is een samenwerking van literatuurfondsen uit Vlaanderen/België, Finland, Nederland, Polen, Wales en Catalonië, en de Société européenne des auteurs (Finnegan’s List). Het project wordt ondersteund door de Europese Unie. De website is er vanaf nu in het Engels en Nederlands, en zal vanaf later deze herfst ook in het Catalaans, Pools, Fins en Welsh online staan.

Meer informatie:

‘Geheimtipps’ uit de wereldliteratuur.

Alexandra Koch

Contact

Alexandra Koch

Beleidsmedewerker

a.koch@letterenfonds.nl