nieuws

Ken je buren en Uitreiking Europese Literatuurprijs

Manuscripta

2 augustus 2013

Het programma van Manuscripta is nu bekend. De jaarlijkse opening van het boekenseizoen vindt ditmaal plaats tijdens de Uitmarkt, op het Museumplein in Amsterdam. Het Letterenfonds organiseert op zaterdag 31 augustus twee programma’s: om 11.30 wordt de Europese Literatuurprijs uitgereikt en om 12.45 vindt Ken je buren plaats. De entree is gratis.

In Ken je buren introduceren Nederlandse en Vlaamse schrijvers elkaar en elkaars werk aan het publiek. Dichters Mustafa Stitou & Herman Leenders, schrijvers Ilja Leonard Pfeijffer (Arbeiderspers) & Roderik Six (Arbeiderspers), illustrator en kinder- en jeugdauteur Thé Tjong-Khing (Lannoo) & Sylvia Vanden Heede (Lannoo) en klankperformer Jaap Blonk geven op zaterdag 31 augustus acte de presence. Jeroen van Kan presenteert het programma dat van 12:45 tot 13:45 plaatsvindt op het Schrijversparade-podium.

Kort daarvoor, van 11.30 tot 12.30, reikt juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan op hetzelfde podium de Europese Literatuurprijs 2013 uit, voor de beste Europese roman in Nederlandse vertaling van het afgelopen jaar. Na de laudatio interviewt Margot Dijkgraaf de bekroonde auteur en vertalers. Voertalen: Nederlands en Engels (interview). Wie de winnende auteur en vertaler zijn wordt op zaterdag 3 augustus in NRC Handelsblad bekend gemaakt!

De entree voor beide programma’s is gratis - zoals alle activiteiten in het kader van Manuscripta. Er is ruimte voor circa 250 bezoekers, het is derhalve raadzaam om op tijd te komen.

Meer informatie: