agenda

Poëziefestival in de Hortus Botanicus in Haren

Dichters in de Prinsentuin

8-10 juli

Het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin vindt ook dit jaar plaats in Haren. Van vrijdagavond 8 juli tot en met zondag 10 juli 2022 biedt de Hortus Botanicus daar podium aan ruim zeventig dichters. Dichters in de Prinsentuin is een initiatief van NOORDWOORD, en wordt georganiseerd met de vierjarige subsidie van het Nederlands Letterenfonds.

Op de 23ste editie van dit poëziefestival zijn niet alleen voordrachten van dichters als Rozalie Hirs, Gershwin Bonevacia, Maria Barnas, Sasja Janssen, Roelof ten Napel en Lemuël de Graav bij te wonen, maar zijn er ook vertaalprogramma’s, workshops en interviews, een kinderprogramma en verrassende samenwerkingen met andere kunstvormen zoals theater en beeldende kunst. De centrale boulevard van de Hortus is omgetoverd tot centrum van de Nederlandstalige poëzie, met boekenkramen en informatiestands.

Overdag is er vanaf 11.00 uur ‘s ochtends een programma met voordrachten, ’s avonds vinden interviews en verdiepende gesprekken plaats. De programma’s op vrijdag- en zaterdagavond staan in het teken van het festivalthema Keuzes. Er worden gesprekken gevoerd over de kracht van poëzie en haar invloed bij het nemen van beslissingen, het maken van keuzes. En andersom: welke keuzes zijn bepalend voor de verschijning van poëzie en voor het bereik van een gedicht?

Meer informatie