agenda

Literair festival in Amsterdam Zuidoost

Zus ‘n Zo Festival 2022

2-3 juli

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli vindt in kunstruimte Oscam en het Bijlmer Parktheater het Zus ‘n Zo Festival plaats. De editie van 2022 staat in het teken van afrofuturistische schrijfster Octavia Butler.

Het werk van Afro-Amerikaanse Octavia E. Butler (1947-2006), één van eerste Zwarte sciencefictionschrijvers, betwiste maatschappelijke kwesties en sociale vraagstukken zoals de conservatieve westerse blik op genderidentiteit, intergenerationeel trauma en dekolonisatie. Het werk van Butler is anno 2022 nog steeds actueel en relevant.

Het programma bestaat uit een workshop van Afrofuturisme kunstenaar AiRich, een lezing en schrijfworkshop van sciencefiction schrijver Fiep van Bodegom, een talkshow en een avondprogramma met Spoken Word, poëzie en muzikale optredens. Ook is er een DJ, live muziek en een foodtruck met hapjes en drankjes, waaronder heri heri ter ere van Keti Koti.

Zaterdag 2 juli, € 20

  • Media-Mix Workshop Planet AiRich, € 5
  • Zus ‘n Zo Lecture met Fiep van Bodegom & Avondprogramma Zus ‘n Zo, € 15

Zondag 3 juli, €10

  • Schrijfworkshop Fiep van Bodegom, €5
  • Zus ‘n Zo Talks, €5

Het Zus ‘n Zo Festival wordt ondersteund door het Letterenfonds via de regeling Projectsubsidies literaire en literatuur-educatieve activiteiten.

Zie ook