agenda

Poëtisch weekend in het Laaktheater, Den Haag

Mesopotamië Festival

25-26 juni

https://www.laaktheater.nl/mesopotami%c3%ab-festival/

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni vindt in het Laaktheater in Den Haag het Mesopotamië Festival plaats. Een programma met poëzie, film en muziek uit het gebied tussen de Eufraat en de Tigris, samengesteld i.s.m. gastprogrammeur Mohammad Al-Amin.

Met de grootste Arabische boekenmarkt van Nederland en dit jaar een speciaal eerbetoon aan de recentelijk overleden dichter Muthaffar al-Nawab.

Het bezoeken van de boekenmarkt met presentaties van verschillende dichters en schrijvers is gratis. Deze is zaterdag en zondag van 13.00 tot 21.00 uur te bezoeken in de grote studio van Laaktheater. Het theaterprogramma kost € 10 per dag voor alle programma’s film, muziek en poëzie.

Programma

Zaterdag

Hosts: Fatma Aktas en Mohammad Al-Amin

  • 15.30-17.30: de Koerdische film Walnut Tree (Iran). De film wordt ingeleid door Nihad Al Kadi.
  • 18.15-19.45: Dichtersprogramma wordt geopend door Ali Sahli (Iran) met o.a. Arjen Duinker (NL), Aida Acosta Alphonso (Spanje), Nelly Lausberg van Os (NL), Khalid Raissouni (Marokko) en Uchaindani (NL).
  • 20.15-21.00: Vervolg dichtersprogramma.
  • 21.30: Opening tentoonstelling ‘Geen oorlog maar kunst!’
  • 21.45: Afsluiting met muziek uit Mesopotamie: Mashgh Eshg.

Zondag

Host: Mohammad Al-Amin

  • 13.00-21.00: Boekenmarkt met verschillende presentaties (gratis).
  • 13.30-15.00: Speciaal voor kinderen: workshop ‘Woorden en kleur’ waarin kinderen een gedichtje maken en een kunstwerk tekenen onder begeleiding van Youetta de Jager (gratis). Met vertoning van drie korte kinderfilms.
  • 17.00-18.00: Dichtersprogramma: Mohammad Al-Amin opent het programma met de uitreiking van bloemen aan Gülümser Kalender en draagt twee van haar gedichten voor. Overige dichters o.a. Maram Al- Masri (Syrië), Adnan Sayegh (Irak), Abdul Razak (Irak/ Oman), Pedro Enriquez (Sanje), Glodi (NL), Jamal Nessari (Iran), Hussein Nhaba (Irak), Ramon Haniotis (Uruguay), Juan Carlos Tajes (Uruguay), Karina Miñano (Perú), Bruno Mercier (Zwitserland), Youetta de Jager (NL), Zahir Al Ghafri (Oman/ Zweden) en Anita Poolman (NL).
  • 18.30-19.30: Vervolg dichtersprogramma met dans en muziek van Nawras Altaky.
  • 20.00-21.00: Vervolg dichtersprogramma.

Op de Arabische Boekenmarkt zijn de volgende uitgevers te vinden: Safahat, Kashkoolbooks, Ebjed, Lapis Lazuli, Al-Darawish en Bayt Alkitaab Alsiwmarii (Sumerisch Boekenhuis).

Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van het Laaktheater.