agenda

Roberta Petzoldt als WiR op de Jan van Eyck Academie, Maastricht

1 mrt-31 mei

Vanaf maart tot en met mei 2022 verblijft dichter Roberta Petzoldt (1984) als writer in residence aan de Jan van Eyck-academie in Maastricht. Deze residentieplek wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en biedt schrijvers (die aan hun tweede of derde boek werken) ruimte voor talentontwikkeling in internationale context.

Roberta Petzoldt

Roberta Petzoldt ontwikkelde zich na haar afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie op de afdeling Beeld en Taal, tot een trans-disciplinaire kunstenares. Ze is dichter, performer, actrice en beeldend kunstenares. Ze vertolkte de hoofdrol in twee speelfilms van Eddy Terstall, waarvoor ze de ‘Best Actress award’ kreeg op het Woodstock filmfestival van 2015. Als dichter debuteerde ze met de bundel Vruchtwatervuurlinie (Van Oorschot) die werd bekroond met de Cees Buddingh’-prijs 2019. In haar performances werkt ze vaak samen met muzikanten en voert ze lichtprojecties op. Met een loopsampler maakt ze van haar poëzie performatieve klankgedichten.

Zowel Roberta Petzoldt als haar voorganger Iduna Paalman nemen in het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2022 deel aan de Open Studios. Tijdens de jaarlijkse Open Studios staan drie dagen lang alle deuren in de Jan van Eyck Academie open voor publiek. De deelnemende kunstenaars, ontwerpers, architecten, curatoren en schrijvers presenteren hun werk in de ateliers, publieke ruimtes, labs en tuinen van de academie.

Meer