agenda

Internationaal literatuurfestival Den Haag

Winternachten 2022

16-19 juni

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni vindt de zomereditie van internationaal literatuurfestival Winternachten 2022 plaats in Den Haag. Verschillende schrijvers, artiesten en muzikanten uit binnen- en buitenland strijken neer op Haagse stadpodia van PAARD, PIP, Amare, Bibliotheek Nieuw Waldeck, De Haags- e Hogeschool, Filmhuis Den Haag en ISS. Op het Spuiplein en het Zuiderparktheater is de kunstinstallatie A Mile in My Shoes te zien. Winternachten 2022 wordt georganiseerd door Writers Unlimited, en komt tot stand met ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds.

Het festival wordt dit jaar georganiseerd onder het motto ‘Whose House is This’, naar de openingszin van de roman Home van Toni Morrison. Gedurende het festival wordt ‘het huis’ als metafoor vanuit verschillende invalshoeken bekeken: het huis van de familie, het huis van de samenleving, van de democratie, van de literatuur.

Programma

  • De installatie A Mile in My Shoes is van donderdag 9 juni tot en met woensdag 19 juni 2022 gratis te zien op het Spuiplein, en van woensdag 22 juni tot zondag 17 juli bij het Zuiderparktheater.

Donderdag 16 juni 2022

  • ISS Storytelling afternoon - Kom luisteren naar een schatkist vol verhalen - of vertel je eigen verhaal!;

  • Haagse Hogeschool x Winternachten - Studenten van de Haagse Hogeschool interviewen Elfie Tromp over Pietà;

  • Thursday Night Unlimited - Literatuur, film en muziek in PAARD - met o.a. Nana Kwame Adjei-Brenyah, Ronelda S. Kamfer, Iman Mersal, Agustina Bazterrica en Aafke Romeijn - Nederlands- en Engelstalig.

Vrijdag 17 juni

  • Friday Night Unlimited - Literatuur, film en muziek in PAARD - met o.a. Nana Kwame Adjei-Brenyah, Pola Oloixarac, Manon Uphoff, Neske Beks, Athena Farrokhzad en Raoul de Jong - Nederlands- en Engelstalig;

  • Kamerbreed - Poëzie en muziek in Bibliotheek Nieuw Waldeck - met Ingmar Heytze en Johan Borger.

Zaterdag 18 juni

  • De Boekencurator presenteert: Winternachten leesclub: Duik onder leiding van Corina Maduro dieper in Home van Toni Morrison;

  • When did it all go terribly wrong? Or did it? - Een filmgesprek met schrijver Pola Oloixarac over Mona - door Gerlinda Heywegen;

  • Spookstemmen - Haunted literatuur, griezelige cocktails en muziek met Yentl van Stokkum, Pola Oloixarac, Vampire Boyfriend en Corinne Heyrman.

Zondag 19 juni

  • Winternachten concert - In het droomhuis, met o.a. Sef, Raoul de Jong, Laura van Dolron, Shishani, Benzokarim en Marian Markelo.

Meer informatie over het programma, de kaartverkoop en de ticketprijzen is te vinden op de website van Writers Unlimited.