nieuws

Nederland en Vlaanderen stellen zich kandidaat als Schwerpunkt voor Frankfurter Buchmesse 2016

7 juni 2013

Bijna twintig jaar na de succesrijke presentatie van de Nederlandstalige literatuur op de Frankfurter Buchmesse stellen Nederland en Vlaanderen zich kandidaat als Schwerpunkt 2016 op de Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste internationale vakbeurs voor de boekenwereld. Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren zullen de coördinatie en organisatie van dit project voor hun rekening nemen. Deze zomer zal het officiële bidbook worden aangeboden aan de organisatie van de Buchmesse.

De Frankfurter Buchmesse vindt elk jaar in oktober plaats, en brengt vijf dagen lang professionals uit het boekenvak vanuit de hele wereld bij elkaar in de Messe in Frankfurt am Main. Het evenement is met 7.400 exposanten en ruim 300.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen zonder meer de grootste en meest invloedrijke boekenbeurs ter wereld.

Eerder deze week heeft de minister van OCW, Jet Bussemaker, met Jürgen Boos, directeur van de Frankfurter Buchmesse, gesproken over de gezamenlijke kandidatuur van Nederland en Vlaanderen. De keuze voor het gastlandschap 2016 wordt waarschijnlijk in oktober 2013 gemaakt. De twee fondsen hebben intussen een actieplan in voorbereiding. Het is de bedoeling om in Frankfurt de Nederlandse en Vlaamse kunsten in brede zin te presenteren; daarbij wordt aan Nederlandse zijde samengewerkt met andere cultuurfondsen.

Over het Nederlands Letterenfonds

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. Het Fonds is in 2010 ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds en het Fonds voor de Letteren.

Over het Vlaams Fonds voor de Letteren

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) is een Vlaamse Openbare Instelling, actief sinds 1 januari 2000. Het VFL steunt de Nederlandstalige letteren en de vertaling in en uit het Nederlands van literair werk in de brede zin van het woord.

Meer informatie

Tiziano Perez

Contact

Tiziano Perez

Directeur-bestuurder

post@letterenfonds.nl