agenda

‘Waar ligt de grens?’

Annie M.G. Schmidtlezing door Marit Törnqvist

18 mei 2022

Op maandag 18 mei 2022 vindt de jaarlijkse Annie M.G. Schmidtlezing plaats in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Kinderboekenauteur en -illustratrice Marit Törnqvist zal in haar lezing antwoord geven op de vraag ‘Waar ligt de grens?’. De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Terwijl de hekken rond Europa hoger en hoger worden, wordt er binnen die hekken gesproken over het belang van diversiteit en inclusie. Iedereen verdient dezelfde kansen en moet zich gerepresenteerd zien. Wat betekent dit voor schrijvers en illustratoren van kinderboeken? Törnqvist verkent in een persoonlijk verhaal de nieuwe grenzen waar de kinderboekenmaker tegenaan loopt.

Annie M.G. Schmidt

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op woensdagavond 18 mei om 20.00 uur in het Kinderboekenmuseum. Een ticket voor de lezing kost €10. Na afloop van de lezing vindt een borrel plaats. Klik hier voor meer informatie.

Marit Törnqvist

Marit Törnqvist (1964) werd geboren in Zweden, maar verhuisde als kleuter naar Nederland. Ze volgde de illustratie-opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en maakte een vliegende start als illustrator van Astrid Lindgren. Haar eerste zelfgeschreven boek, Klein verhaal over liefde, werd in 1995 bekroond met een Zilveren Griffel. Ook illustreerde Jij bent de liefste met gedichten van Hans en Monique Hagen en het met een gouden penseel bekroonde Pikkuhenki, van Toon Tellegen. In 2021 won Törnqvist de IBBY-iRead Outstanding Reading Promoter Award 2020 voor haar inspanningen op het gebied van leespromotie.

Meer informatie