agenda

Afghan Stories: How does exile shape a storytelling tradition?

19 december 2021

Wat gebeurt er als je gedwongen wordt het land waar mensen je verhalen kennen en begrijpen moet ontvluchten? Verander je de manier waarop je die verhalen vertelt? Of leer je anderen in je nieuwe thuisland jouw verhalen te begrijpen?

Op zondag 19 december 2021 komen drie Afghaanse verhalenvertellers - Samay Hamed, Shah Tabibi en Jalil Azad - samen in De Balie om antwoord te geven op deze vragen. Allen zijn zij Afghanistan op verschillende momenten in hun leven ontvlucht. In samenwerking met PEN Nederland vertellen zij in dit programma hun verhaal.

Landschap

Afghaanse verhalen moeten verteld blijven worden. Maar nu de Taliban weer aan de macht is, blijkt dit steeds moeilijker: de media zijn onderdrukt, er is geen vrije pers. Maar ook voor degenen die hun land zijn ontvlucht valt het niet mee om hun verhalen te blijven delen. Hamed, Tabibi en Azad vertellen hoe zij de Afghaanse verhalentraditie in ere houden, nu hun cultuur onder druk staat.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de door het Letterenfonds ondersteunde organisatie PEN, de internationale schrijversvereniging die zich inzet voor verdrukte schrijvers en journalisten, en de vrijheid van expressie.

Praktische informatie

  • Locatie: De Balie, Amsterdam;
  • Datum en tijd: zondag 19 december, 13.30 - 15.30 uur;
  • Tickets zijn hier verkrijgbaar;
  • De voertaal van dit programma is Engels.