agenda

Dertien writers in residence

NIAS boekpresentatie: Thuis. Een bloemlezing over verbondenheid

8 december 2021

Het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) presenteert ter gelegenheid van zijn vijftigjarig jubileum Thuis. Een bloemlezing over verbondenheid, speciaal vervaardigd door uitgeverij HetMoet. In deze bundel vieren de huidige en voormalige NIAS writers-in-residence de literaire verbeeldingskracht. Dertien Nederlandse en Vlaamse schrijvers onderzoeken het gevoel van verbondenheid en thuis te zijn in speciaal voor deze bundel geschreven verhalen, gedichten, sonnetten en essays. De bloemlezing wordt gepresenteerd op woensdag 8 december 2021, aanvang 17.00, ten huize van Spui25 in Amsterdam. Publiek is van harte welkom - zowel live als online; reserveren is noodzakelijk.

boek

Met bijdragen van: Matthijs van Boxsel, Maria van Daalen, Hélène Gelèns, Kees ’t Hart, Atte Jongstra, Lieve Joris, Jannah Loontjens, Marcel Möring, Hagar Peeters, Aleid Truijens, Henk van der Waal en Christiaan Weijts. Het voorwoord van de bundel is verzorgd door de huidige WiR aan het NIAS, Tommy Wieringa.

NIAS writers in residence

Het Nederlands Letterenfonds en het NIAS bieden via hun gezamenlijke writer-in-residenceprogramma al ruim twintig jaar ieder academisch jaar een semester lang aan zowel een Nederlandstalige schrijver als een buitenlandse schrijver de ruimte om te werken aan een literaire publicatie die baat heeft bij de onderzoeksfaciliteiten, de interdisciplinaire academische setting van het instituut en de uitwisseling met de andere residenten, veelal (inter)nationale wetenschappers.

Programma

  • 16.45 Inloop
  • 17.00 Programma met voordrachten door schrijvers Christiaan Weijts en Hélène Gelèns en een gesprek over het belang van verbeelding en creativiteit met schrijver en essayist Jannah Loontjens en Letterenfonds-medewerker Fleur van Koppen onder leiding van moderator Fenneke Wekker. Aansluitend wordt het eerste exemplaar van Thuis overhandigd aan Tommy Wieringa.
  • 17.45 Borrel

Aanmelden

De presentatie vindt plaats in Spui25 te Amsterdam en kan zowel live als online worden bijgewoond. Gelieve vooraf te reserveren via de website van Spui25.

Links