agenda

Schrijvershuis opent deuren

Open dag Roland Holst Huis

31 oktober 2021

Op zondag 31 oktober zijn de deuren van het A. Roland Holsthuis in Bergen (NH) geopend voor publiek. Van 11.00 tot 17.00 kan een kijkje genomen worden in het voormalige woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst. Biograaf Jan van der Vegt is aanwezig om bezoekers meer te vertellen over het huis en zijn kleurrijke bewoner. En drie schrijvers die in het afgelopen jaar een maand in het huis werkten, verzorgen op deze open dag een optreden. Het huis kan op deze open dag gratis worden bezocht, wel is een geldig coronatoegangsbewijs noodzakelijk.

Programma

Tijdens de open dag zijn biograaf Jan van der Vegt en bestuursleden van het A. Roland Holst Fonds en het Bert Schierbeekfonds aanwezig om gasten te verwelkomen. Daarnaast lezen drie auteurs voor uit werk waaraan zij in dit schrijvershuis hebben gewerkt:

  • 12.00 uur: Milja Praagman vertelt o.a. over haar nieuwste boek Magneetje (Leopold), een ge├»llustreerde dichtbundel voor kinderen over haar verblijf in het Roland Holsthuis.

  • 14.00 uur: Historicus en schrijver Willemijn van Dijk verbleef als laureaat van de BNG Literatuurprijs 2020 (voor haar historische roman Het wit en het purper) een maand in het Roland Holsthuis. Daags voor de open dag verschijnt haar nieuwe boek De Italiaanse prinses. Het rusteloze leven van Marianne van Oranje-Nassau (Ambo Anthos)

  • 16.00 uur: Marijke Schermer is bekend van haar lovend ontvangen romans Noodweer en Liefde, als dat het is. Dit jaar verscheen van haar in de Terloops-reeks Gods wegen. Een wandeling (Van Oorschot).

Het A. Roland Holsthuis staat op de Nesdijk 7 in Bergen. De open dag vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken bij vertoon van een geldige QR-code uit de Coronacheck-app.

A. Roland Holsthuis: een stille werkplek

Het voormalige woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst wordt beheerd door de Stichting A. Roland Holst Fonds en in samenwerking met het Bert Schierbeekfonds (sinds 2002) per kalendermaand verhuurd als stille werkplek aan dichters, (toneel)schrijvers en vertalers.
Auteurs die in 2022 van deze mogelijkheid gebruik willen maken, kunnen zich uiterlijk tot en met donderdag 4 november aanstaande aanmelden voor een kalendermaand. Hoe? Dat leest u in de open oproep die eerder op onze website is gepubliceerd.

Meer informatie

Xenia van Diest

Contact

Xenia van Diest

beleidsassistent

x.van.diest@letterenfonds.nl