agenda

Filosofisch festival in Amsterdam

Brainwash Festival

30-31 oktober 2021

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober vindt het Brainwash Festival Amsterdam plaats, het filosofische festival waar toonaangevende schrijvers, filosofen en kunstenaars zich buigen over de interessante, hedendaagse vraagstukken. Het festival komt mede tot stand met ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds.

Van hyperindividualisme, radicale ongelijkheid, een wereldwijde mentale gezondheidscrisis tot klimaatchaos: in het festivalprogramma passeren al deze complexe vraagstukken de revue. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Zaterdag 30 oktober: The Future of… Brakke Grond, Amsterdam

Internationale denkers, pioniers en makers gaan samen met NRC Futre Affairs de grootste uitdagingen van het moment te lijf. Van het voortbestaan van ons leven op aarde tot onze zingevingscrisis. Een drieluik over de vraag: Wat nu? Met o.a. Jeremy Lent, Haroon Sheikh, Toby Ord en Nina Schick. De linke-up voor zaterdag 30 oktober is hier te bekijken.

Zondag 31 oktober: Brainwash Festival Leidseplein, Amsterdam

Van hyperindividualisme, historische onwetendheid, wellness-rechts en Grand Theft Auto tot deep fakes en paddenstoelen. Sprekers als Steven Pinker, Naeeda Aurangzeb, Asis Aynan, Anna L. Tsing, Tobi Lakmaker, Jonathan Haidt, Rebekka de Wit, Ece Temelkuran en Tim Fransen laten zich uit over hedendaagse kwesties. De line-up voor zondag 31 oktober is hier te bekijken.

Meer informatie