agenda

Saša Stanišić en Annemarie Vlaming nemen prijs in ontvangst op Crossing Border

Uitreiking Europese Literatuurprijs

6 november 2021

Op 6 november 2021, tijdens het Crossing Border Festival in Den Haag, nemen de Bosnisch-Duitse auteur Saša Stanišić en vertaler Annemarie Vlaming de Europese Literatuurprijs in ontvangst voor de roman Herkomst. De twee gaan tijdens het festival in gesprek over hun werk en de kunst van vertalen, en ontvangen de prijs uit handen van de juryvoorzitter Manon Uphoff.

ELP 2021

De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die het voorgaande jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Uniek aan deze prijs is dat zowel auteur als vertaler wordt geëerd. De prijs is een initiatief van Academisch-cultureel Centrum SPUI25, het Nederlands Letterenfonds, weekblad De Groene Amsterdammer en Athenaeum Boekhandel en wordt ondersteund door Stichting Lira, de De Lancey Foundation, en het Nederlands Letterenfonds.

De prijsuitreiking is bij te wonen met een toegangsticket voor het avondprogramma van het festival. Meer informatie is hier te vinden. De praktische details op een rijtje:

  • Locatie: De Parochie van de H.H. Jacobus en Augustinus, Juffrouw Idastraat 7, Den Haag
  • Tijd: Zaterdag 6 november 2021, 19:30 - 20:30 uur

Het Nederlands Letterenfonds en het Vertalershuis Amsterdam stellen daarnaast zestig kaarten beschikbaar voor de uitreiking. Meer informatie over deze optie is te vinden op de site van het Vertalershuis.

Meer informatie