agenda

Literatuur- en muziekfestival Den Haag

Crossing Border

4-6 november 2021

https://www.crossingborder.nl/

Van 4 tot en met 6 november vindt in Den Haag het internationale literatuur- en muziekfestival Crossing Border plaats. Voor deze 29ste editie verhuist het festival van de Haagse binnenstad naar het Korzo Theater, dat als hoofdlocatie zal dienen. Wel is er voor het eerst een uitgebreid dagprogramma in verschillende boekhandels, zalen en theaters in het centrum van de stad. Er zijn acts uit meer dan twintig landen aanwezig. Crossing Border wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Programma 2021

Het driedaagse festivalprogramma is goedgevuld: van optredens van jonge, nationale auteurs als Maxime Garcia Diaz, Lisa Weeda en Sholeh Rezazadeh, tot internationale gevestigde namen als Colson Whitehead, Maxim Osipov, Douglas Stuart en Richard Powers. Het muziekprogramma bestaat uit optredens van onder meer Eva van Manen, Stuart A. Staples en Warren Ellis. Het volledige programma is hier te bekijken.

Europese Literatuurprijs

Op 6 november wordt de Europese Literatuurprijs 2021 uitgereikt aan Herkomst van Saša Stanišić, in de vertaling van Annemarie Vlaming. De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die het voorgaande jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Uniek aan deze prijs is dat zowel auteur als vertaler wordt geëerd.

Tijdens Crossing Border vindt de prijsuitreiking plaats, en zullen de winnaars Saša Stanišić en Annemarie Vlaming in gesprek gaan over hun werk en de kunst van vertalen. Meer informatie over de prijsuitreiking is hier te vinden.

Meer informatie