agenda

Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl

Schwob-leesclub over Uwe Johnson in Sneek

10 oktober 2021

Vanuit Boekhandel Van der Velde in Sneek wordt vanavond het eerste deel van Schwob-boek Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl besproken. Het gesprek over dit lijvige boek, van maar liefst 1600 pagina’s, vindt in een serie van vier avonden plaats onder leiding van Alexander Reeuwijk. Het eerste deel van de leesclub staat gepland op zondag 10 oktober.

Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl is het levenswerk van de naoorlogse Duitse schrijver Uwe Johnson. Zoals hij zelf stamt de 34 jaar oude Gesine Cresspahl uit voormalig Oost-Duitsland en woont zij op het moment van de vertelling in New York. We schrijven het jaar 1967, Gesine vertelt haar tienjarige dochter Marie over het land en de tijd waar ze vandaan komt. Dit doet zij in een dagboek van precies een jaar, vanaf 21 augustus 1967 tot en met 20 augustus 1968 waarbij elke dag begin met het nieuws uit de New York Times.

Aanmelden voor de leesclub is gratis, en kan door te mailen naar sneek@boekhandelvandervelde.nl. Meer informatie over het boek is hier te vinden.