agenda

ELV-lezing door Désirée Schyns

Denken over vertalen voor vertalers

5 oktober 2021

Op dinsdag 5 oktober om 10:00 uur geeft Désirée Schyns een lezing over vertaaltheorie voor praktijkvertalers. De online lezing, georganiseerd door het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV), is na aanmelding gratis te volgen.

In haar lezing wil Schyns praktijkvertalers kennis laten maken met een aantal gangbare begrippen uit de vertaalwetenschap, om zo het complexe fenomeen van vertalen te kenschetsen. Daarnaast gaat zij in op (niet geëxpliciteerde) normen en conventies die bij de verwachting over een goede vertaling een rol spelen.

Désirée Schyns

Désirée Schyns is hoofddocent Vertaalwetenschap en vertaling bij de vakgroep Vertalen Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent. In haar onderzoek richt zij zich op vertaling en getuigenis en vertaling en herinnering. Zij publiceert ook literaire vertalingen en is momenteel bezig met Gare d’Osnabrück à Jérusalem van Hélène Cixous en Les soixante-quinze feuillets et autres manuscrits inédits van Marcel Proust.

ELV-Lezingen

Dit najaar organiseert het ELV verschillende online cursussen. Maar liefst zeven lezingen van experts zullen niet alleen voor de toegelaten cursisten te volgen zijn, maar voor iedereen die belangstelling heeft in de besproken onderwerpen. Het aanbod is hier te vinden.

Meer informatie